Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 31 mars 2008

Nöjd!

Av Åsa - 31 mars 2008 16:05

Vovvarna och jag körde två platsliggningar på promenaden i morse, båda låg perfekt båda gångerna.

Väl hemma tog jag mig samman för att träna lite klicker (ingen inspiration) och det gick så bra att jag höll på att komma för sent till jobbet!


Mårran:

Tack gode gud för spontan återhämtning...

Misslyckandet med skiftena var glömt, hon växlade mellan ligg-stå och    sitt-stå utan större problem. Alert och på gång bjöd hon en massa roliga beteenden, det kliade i fingrarna att börja förstärka något som hon helt plötsligt gjorde (som hoppa bakåt sittande flera steg, hur gjorde hon det?), men det är ju repetitionsklok jag vill ha henne.

Förbannade spontana återhämtning!

Just när jag tror att ingången har börjar försvinna som "default-beteende" så kommer den tillbaka i full styrka. Ja, ja...Det är ju trevligare än att hon börjar hoppa eller skälla i alla fall.


Popsy:

Loppan var också på gång! Hon växlade mellan stadga och snabba reps utan att missförstå en enda gång.

Vi körde en del apportering, växlade mellan "håll fast utan att tugga" i frontposition och stimuluskontroll på gripandet vid sidan. Jag svär på att tuggandet minskar! Vi använde en vältuggad, smaskig, inbjudande apport idag som nästan faller i bitar av sig själv, men hon höll bra 90% av tiden. Jag har försökt bli riktigt konsekvent: tuggar hon tar jag den. Det stora problemet verkar uppstå när hon tittar mot mitt ansikte, hon är ju så liten så håller hon det minsta fel så ramlar apporten bak på kindtänderna och då är det kört...

Läggandet har funkat till 100% de sista dagarna, oberoende av underlag.

Vi jobbade vidare med externbelöningen i alla moment utom apporteringen, det kan nog utvecklas riktigt bra!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se