Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 30 mars 2008

"Life is a series of cold trials"

Av Åsa - 30 mars 2008 17:34

Ett "cold trial" är helt enkelt ett förstaförsök, till skillnad från när hunden är "uppvärmd" med träning.

I aggressionsträning är skillnaden ibland VÄLDIGT stor mellan hundens reaktion i mitten / slutet av en träningssession jämfört med första försöket man gör.

Och när det verkligen gäller så är inte hunden förberedd eller uppvärmd...


Det hände mig och Mårran på promenad idag. Inga hundar ute någonstans, jag kände inte för att träna, så hon gick och nosade på långt flexikoppel. Plötsligt kom hon in mot mig, blicken fixerad, raggen rest. Hund på andra sidan fältet! På väg mot oss! Inget halti, ingen klicker (i fickan tack och lov!). Snabbt fick jag mosat in lite godis i munnen på henne, letade upp klickern, och sattte igång att "klicka ner" henne. Hög frekvens krävdes i ca 30 sekunder, sedan sänkte hon raggen successivt, konstaterade att hunden följde efter oss MEN det var OK eftersom titta på hunden gav godis.

Hur nöjd var jag...Kunde inte planerat det bättre, eller fått bättre resultat.

Gissa om jag är förstärkt att ALLTID ha med mig godis och klicker!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se