Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 29 mars 2008

Festsällskap på fel plats?

Av Åsa - 29 mars 2008 09:58

Mårran och jag gick över vägen för att träna vid 17-tiden, men av någon anledning var där fortfarande öppet...Nåväl.

Vi fortsatte vår promenad, och passade på att testa ett variabelt förstärkningsschema för antalet steg med kontakt i det fria följet, inspirerat av Morgan Spector, och nedladdat från klickerforum.se denna ständiga källa till kunskap. Inom trettio sekunder gick Mårran klistrad vid min vänstra sida. Kopplet hängde i en båge, jag gick i friskt tempo rakt fram (och tittade rakt fram) helt tyst och räknade steg. "Medel fem= tre steg. Sju steg. Fyra steg. Åtta steg. Höj medel till tio= sju steg. Tolv steg. Åtta steg. Fjorton steg." O s v tills hon gick trettiofem steg utan att vika med kontakten en millisekund. Jag försöker också få in som betingad förstärkare att ha armarna precis rakt ner och blicken framåt. Även det fungerade toppen. Duktig hund!

Väl tillbaka vid macken upptäckte jag till min glädje att hundarna var utsläppta. Yes! På med haltin, över och träna upp det sista godiset.

Samtidigt med mig kom också ett uppklätt sä'llskap på ca tio personer, komplett med blommor och presenter. Efter viss tvekan följde de med över till Lysia (vad de nu skulle göra där?). Mårran var mycket skeptisk till detta oönskade sällskap som TITTADE på henne! Jag är inte direkt känd för att träna bra med publik, men tog mig i kragen. "Hellre för lätt än för svårt, ingen prestige" mässade jag för mig själv när jag satte Mårran på fem meters håll och började klicka. Hon var spänd! Inte blev det bättre när ett par av de unga männen var tvugna att grabba till sig och gå fram till de nu totalt hysteriska Lysia-hundarna...Skulle det vara macho att reta dem? OK de gjorde inget elakt, men bara deras närvaro vid staketet gjorde hundarna vansinniga...

Vi tränade upp vårat sista godis (fick riktigt fin respons på de hysteriska skallen på andra sidan staketet) och vände och gick hem.

Ganska nöjd med hela promenaden faktiskt.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se