Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 28 mars 2008

Alla andras hundar

Av Åsa - 28 mars 2008 21:19

Jag har haft en intensiv hunddag, utan att träna mina egna alls (förutom att vi har gått förbi grannens trötta S:t bernard 14 gånger...vet inte hur mycket träning det är, Mårran tittar inte ens på honom...).


Jag började med en vaktande cocker som biter matte och husse när de ska ta hans stöldgods. Underbar hund för övrigt! Vi pratade i två timmar om vardagsvanor, förstärkning vs straff, och det något osmarta i att två personer skrikande jagar en sjumånaders valp genom tre rum och brottar ner honom för att få tag på en stulen strumpa. Jag visade, och tränade, och berättade, och paret är vettiga människor som verkligen älskar sin hund så jag har mycket gott hopp om att det kommer att lösa sig. Träningsmetod: byt mot godis. Byt mot godis. Byt mot godis, tills hunden sägger "snälla ta prylen så jag får mitt godis!". Upprepa med samtliga föremål som hunden vaktar. Lugn, tålamod, beröm.Och ett par skyddshandskar...


Istället för att träna mina hundar la jag två timmar på "advanced clicker training" DVD:n. Sex timmar avklarade, sex timmar kvar. Får passa på när inte Ola är hemma och blir uttråkad.


Och till sist kvällens klickerkurs, första gången med hundar. Alla mina elever är otroligt duktiga! Introduktionskurs i klickerträning måste vara den roligaste kursen någonsin att hålla! Nyfiken? Läs mer på forumet på hemsidan...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se