Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 28 mars 2008

Tävlingsträning och spontanpass

Av Åsa - 28 mars 2008 07:19

Popsy:

Tävlingsträning på klubben på kvällen. Snälla Andrea lekte tävlingsledare, så körde vi snabbt igenom alla momenten.

Det var kallt och klart, så platsen vara bara ut på tio meter och direkt in, men hon la sig bra (men något snett) på första kommandot och låg säkert.

Andrea var tydligen lite läskig i tandvisningen, hon skyggade lite. Det var jag inte riktigt beredd på, hon brukar vara tvärt om.

Linförigheten var typisk Popsy, med startskall och starthopp...Annars fin.

Läggandet blir antingen en tia eller en nolla beroende på om magen kommer ner ordentligt...

Inkallningen är fin, hon sätter sig lite långt ifrån mig ibland, men rakt.

Ställandet är riktigt bra.

Apporteringen...Med lite tur får vi en åtta (tuggar som en hel terrier), men risken är stor att hon byter position.

Hoppet är bra.

Jag tränade vidare just på starterna - sitta still vid sidan, starta utan att hoppa. Svårt! Eller, kanske inte för en normal hund...

Lite lägganden, både b.m och vid sidan, gick jättebra.

och så ytterligare en Popsy Special: följa med matte mellan momenten...Hon blir gärna sittande envist på samma plats, och jag har ju förstärkt det genom att locka, så nu är det beteendet STARKT! Sent, sent ska syndaren vakna...


Mårran:

Fick bara ren klickerträning idag. Hon var verkligen på humör, till skillnad från i morse! Vi körde ett ganska kriterielöst pass, typ "klicka för trevlig attityd och bra försök", och det fick igång henne bra. Inga frysningar här!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se