Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 29 februari 2008

Duktiga hundar

Av Åsa - 29 februari 2008 10:04

Vovvarna ville åka till Fulltifta och spåra, så Andrea och jag och fyra taggade hundar gjorde dem till viljes.


Popsy fick ett lite kortare personspår, ca 100 meter. Lite skiftande terräng, pannkaksbitar i spåret för hög motivation, två pinnar.

Hon fick problem när spåret gick över en nedfallen trädstam, men väl över den var där ingen tvekan. En lite väl nonchalant markering av första pinnen, en fin apportering av den andra. Noggrann, metodisk, säker.


Till Mårran la jag ett lite längre blodspår, ca 200 meter, över tre gärden och via ett fält. Nyfiken segrade över det sunda förnuftet, och jag korsade spåret utan blod för att se vad hon egentligen spårar: mig eller klöv / blod.

Hon tog spåret perfekt, men efter fem meter började hon spåra Popsy istället och hittade hennes spårslut. Jag måste separera deras spår ännu mer! Jag kallade och satte om henne: full fart. Över första gärdet. När hon tyckte att jag var för långsam kom hon tillbaka för att hämta mig, och tappade bort sig. Hon hittade tillbaka på egen tass, och tog sedan av på mitt korsade spår (nu gick det nog lite runt i huvudet...). Hon hejdade sig, ringade tillbaka, och sedan var det blodspår till 100%! Över gärdet, över fältet (bra tempo nu, rejält drag i linan), över nästa gärde, exakt i spårkärnan till slutet. Duktig hund!

Jag tänker fortsätta korsa spåret, men utan Popsy och bertydligt längre fram så att hon får bra drag innan svårigheten kommer.


Mycket nöjd med båda hundarna! Kanske borde titta på appellydnaden?..

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se