Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 28 februari 2008

Momentträning på klubben

Av Åsa - 28 februari 2008 08:59

Länge sedan vi tränade ihop med andra hundar, men ikväll fick vi tiden att räcka till.

Mårran var glad och samarbetsvillig. Jag körde lite framförmapp med byten stå - ligg - sitt, och gick över i baklänges marsch med ligg, sedan sitt. Hon börjar förstå. Visserligen bjuder hon fortfarande en massa stå, men oftare och oftare slänger hon in ett ligg eller ett sitt. Det blev lite knepigt med belöning, jag hade tubost som inte går att belöna ur position, så det fick bli ett "kom" som mellankommando för att få upp henne. Två osäkra aspekter på en gång blev nog lite för mycket för hennes lilla huvud, och hon valde att sätta efter Gibson och Gibsons ben istället...Mitt rytande stoppade henne halvvägs och hon kom lika snabbt tillbaka...

Vi fortsatte med target på handen (bra), och avslutade med platsliggning. Det har vi inte övat på ett tag, och det märktes! Så fort jag släppte fokus på henne det allra minsta var hon på väg upp. Skärpning!


Popsy skötte sig finfint! Bra rutskick, först med target (som hon apporterar) för att få klick för tempo genom rutan, sedan utan target med ställande. Super! Hon t o m gick in i rutan spontant när hon inte ville ta metallapporten.

Metallen ja...Hon betedde sig MYCKET lustigt. Jag började med trä, två snygga apporteringar. Sedan bytte jag till metallen. Första hur bra som helst. Nästa gång tog hon den, släppte den DIREKT och betedde sig som om den var strömförande, skuttade runt den med en tass i luften, och attackerade den...Hon vägrade ta den i munnen! Mysko...Vi shejpade om gripandet, och hoppas att det var en engångshändelse...

Det fria följet var bra, fjärren var bra, inkallning med ställande tjuvstartade hon andra starten, jag felade, och hon gjorde om perfekt. Hoppet var super.

Ganska nöjd med vovvarna, trots metallapportmiss och Gibsonattack.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se