Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 26 februari 2008

Regniga hemmaspår

Av Åsa - 26 februari 2008 19:03

Hundarna ville så gärna ha något att göra när jag kom hem, så jag tog mig i kragen och la varsitt spår till dem.


Popsy fick ett personspår i fårhagen, en vinkel och en böj, två pinnar.

Hon verkade inte fatta någonting...spåra? HÄR? När hon hittade första pinnen blev hon lite mer motiverad (hon ÄLSKAR att hitta pinnar) och hon tog vinkeln fint. Det blåste ordentligt och spåret hade flyttat sig lite, men hon snurrade fram till andra pinnen. Duktig hund, mera skinka. Nu var hon igång, och spårade ganska rent fram till slutapporten, hennes högt älskade tennisboll.

Ska prova lägga lite godisspår till henne, och lägga fler pinnar. Det verkar inte riktigt som att hon förstår att spåret leder fram till pinnen...men hon klykar väl efter hand. Huvudsaken är att hon tycker att det är kul.


Mårran fick ett ganska kort blodspår snirklat över vår promenadstig (ca 100 m, blodat vartannat steg). Som slutapport la jag apportbocken, som hon verkligen gillar, och lite skinka. Klöven i fel bil igen...

Det hade hunnit bli mörkt när jag tog ut en supertaggad Mårran. Sele = spåra = jättekul! Jag visste inte riktigt var spårstarten var, men la henne, letade lite, och kallade henne till start. Hon tog spåret perfekt! Första gången som hon verkligen kopplat på full fokus från start. Sedan följde hon spårkärnan med 5 cm marginal, trots kraftig sidvind, exakt i mina snirklar. Så säker! En fröjd att se henne. MYCKET skinka vid slutet.

Ett par lätta spår till för att befästa det snygga påsläppet, sedan kanske jag kan öka svårigheten igen.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se