Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 23 februari 2008

Bur och framförmapp

Av Åsa - 23 februari 2008 10:01

Vi tränade ännu mera bur idag.

Mårran började, efter en snabb genomgång av steg 1-4, med steg 5: fart ut och in. Jag ökar helt enkelt avståndet till buren, kallar ut henne, belönar, ställer mig passiv och tittar på buren, och hon sätter fart in igen. Steg 4 på avstånd alltså. Vi växlade med att köra stimuluskontroll på "kom ut", jag jobbade för att "lura" ut henne, hon stannade kvar. Ibland kom det ut en tass, så kom hon på sig mitt i rörelsen och drog tillbaka den igen. Duktig hund!

Popsy ville inte gå in i buren alls till att börja med...Hon provade krafsa på den, puffa på den, hoppa upp på den och gnälla på den. Till slut konstaterade hon "skit också!" och gick in. Klick, stor belöning, och problemet var borta. Eftersom hon var tveksam så har jag jobbat jättemycket med värdeladdningen, och kalla ut och låta henne gå in direkt.

Otroligt, ett moment där Mårran är duktigare än Popsy...


Jag hade lite godis kvar, så vi körde framförmapp på gårdsplan.


Mårran ville jag påbörja stå / sitt / ligg under baklänges marsch. Vi började med stå, fick fram några gånger när jag var still, och flera gånger under ökande tempo baklänges marsch. Det har vi övat en del, så det kom naturlig.

Jag bytte till sitt, 60 sek framför, nästa pass började jag trampa på stället. Mårran stog. Jag slutade trampa, Mårran satte sig. Inte konstigt iofs...Jag körde ett pass snabba sättanden, sedan började jag trampa igen. Yes! Hon satte sig! Ingen baklänges marsch än, men det kommer.

Över till ligg, likadant. Nu började hon bli trött i huvudet, frekvensen gick ner och entusiasmen falnade så vi körde bara ett pass där jag stog stilla.


Popsy ville jag träna stadga utan kommando, befästa det vi påbörjade med kastat godis / godis i munnen. Popsy ville göra ingångar. Det sitter verkligen starkt...Var hon framför skulle hon ligga, funkade inte det satte hon sig vid sidan, om och om igen. Minuten tog slut, paus och fundera...Börja med att förstärka frontposition eller sitt? Jag valde att förstärka sitt, var hon än befann sig, och försöka belöningsplacera ut henne i front. Fungerade bra! En minut med sitt i front, paus igen. Jag bestämde mig för att börja med stadgan, klickade och gav godis i munnen snabbt två gånger, och rörde mig bakåt ett steg. Hon trodde det var baklänges marsch och kom efter. Slarvigt av mig, borde börjat med att trampa. Lätt fixat, och sedan satt hon still trots att jag rörde mig runt henne.


Inte riktigt nöjd med mig själv idag, jag delade inte upp momenten i så små steg som jag borde, utan fick gå tillbaka och göra om ett par gånger. Tur att jag har bra läromästare: gör jag rätt så gör de rätt! Inlärningslagarna funkar verkligen!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se