Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 22 februari 2008

Mera burlekar

Av Åsa - 22 februari 2008 19:43

Jag föll för Popsys inviter och fortsatte ett pass till...

En snabb genomgång av steg 1-4, sedan gick vi vidare.


Steg 5: glädjen i att gå in i buren.

Hunden har nu blivit förstärkt inne i buren mer än 100 gånger. Plocka rent framför buren, inget av intresse ska finnas i närheten. Koppla hunden. Be den komma ut med "fri"-kommandot (vi använder "kom ut" och en handrörelse). När hunden kommer ut blir man helt passiv och tittar på buren. Går hunden in igen BINGO! Gör den inte det tar man den i halsbandet och placerar den framför buröppningen, väntar tills den går in, och gör minst tio reps med värdeladdning i buren.

Mina hundar gick glatt ut på kommando, tittade på mig i några sekunder, och gick lika glatt in igen. Efter några reps kastade de sig ut, och kastade sig ännu snabbare in...Jag växlade mellan att upprepa störningar som de INTE ska gå ut på. De lät sig inte "luras" en enda gång!


Jag kände mig som världens bästa tränare...: D

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se