Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 9 februari 2008

"riktig" promenad

Av Åsa - 9 februari 2008 18:17

Så var det dags. En "riktig" promenad förbi Lysia, tillsammans med Ola och Popsy. Jag hade med klicker, halti och viltost på tub.

Promenaden gick bra, hon tog mycket kontakt. Nästan framme bytte vi till haltin. Ola och Popsy (som inte alls bryr sig om Lysia-hundarna) gick i förväg, och hunden (bara en ute) följde efter dem. Perfekt! Mårran var spänd, nästan på gränsen till okontaktbar. Jag klickade för glatta livet, vände runt när hon låste sig, och försökte mata med ost. De första trettio sekunderna tog hon ingen ost, men reagerade i alla fall på klicket. Sedan lugnade hon sig gradvis, och till slut bjöd hon på sporadisk kontakt.

Det är i exakt dessa omständigheterna som hon har förvandlats till ett vrålande monster tidigare, så detta är ändå ett stort steg framåt!


Duktiga jag som var väl förberedd och fokuserad.

Duktiga Mårran som gnällde istället för att skälla, och hoppade runt i slakt koppel istället för att göra utfall.

Duktiga Popsy som inte reagerar alls...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se