Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 8 februari 2008

Skogen med Andrea

Av Åsa - 8 februari 2008 17:53

Äntligen spåra med Andrea! Viljan har funnits ett tag, men tiden är svårare att få till...

Jag la två viltspår till Mårran. ca 200 meter, blodat vartannat steg, ngt skiftande terräng, inga vinklar men lite böjar. Liggtid ca 1 timme. Viltrik mark.

Popsy som egentligen inte spårar utan bara var med för att ha något att göra fick ett 30 meter personspår, rakt, med fem godisar, och ett ca 50 meter, lätt böjt, utan godis i spåret. Andrea la ett personspår ca 200 meter med två snälla vinklar som vi lät ligga ca 2 timmar.


Jag började med Popsys nybörjarspår. Hon spårade klockrent! Jag var hur förvånad som helst...

Så Mårrans första spår. Min ambition var att snitzla ordentligt, men det hade jag ju glömt halva spåret...Hon tog upptaget bra, och spårade efter 50 meter på i full fart. Åt fel håll. Hon hade antagligen fått vindvittring på Popsys spårslut, vad vet jag? Fel blev det i alla fall...Om från början, nya turer åt fel håll. Kallade in, släppte på rätt spår. Äntligen spårade hon MITT spår!

Det andra spåret gick betydligt bättre, en "utflykt" men hon förstod att hon var fel och började ringa. Jag bröt henne för tidigt, jag skulle låtit henne jobba klart, så tror jag att hon hade fixat det. Sista halvan spårade hon som hon brukar, säkert och tydligt.


Andrea spårade först Boris och sedan Albin, jag följde med och tittade, imponerades, ställde frågor, och lärde mig massor! Det var verkligen nyttigt att få titta på så duktiga hundar, och en så duktig förare! Jag inser att jag styr Mårran alldeles för mycket...Mycket inspiration till min egen träning.


Jag bestämde mig för att testa Popsy på Andreas spår. Bra upptag, tydlig att läsa. Hon tappade spåret vid ett tillfälle (jag misstänker att hon hittade och åt upp någon annans spårslut, där låg en pinne), men eftersom jag tack och lov lär mig snabbt så lät jag henne hållas. Och visst! Hon började ringa och hittade tillbaka! Stolt matte...


Vi avslutade med att frispåra Mårran. En helt ny grej för både henne och mig! Andrea höll henne, jag sprang en bit utom synhåll, Andrea släppte (vi hade walkie-talkies), Mårran spårar mig samtidigt som hon springer full fart. Hon missade inte ett galoppsteg! Häftigt! Definitivt något som vi ska göra mera.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se