Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 31 januari 2008

Lyckliga Loppan

Av Åsa - 31 januari 2008 18:51

Poppaloppan hade alltså matte för sig själv hela morgonen!

Vi gick en lång promenad, jag hade lite frolic i fickan och lät henne komma upp i fotposition, hålla några steg, sedan berömde jag och kastade godis framåt. Det är tänkt att det ska hjälpa mig med två problem:


1. Att hon går för långt bak i det fria följet. Belöningsriktning framåt, kastas ENBART när hon har gått i rätt position utan att sacka i bestämt antal steg.

2. Att hon står kvar när jag vill göra en ny rep av t ex rutan (envis som bara en terrier kan vara!). Slarvig träning från min sida (hon väntar på sin godis, jag var inte nöjd och vill göra om, och till slut ger jag mig och ger henne den elendiga godisbiten så vi kommer därifrån. Vad har jag just förstärkt? Att stå kvar och vänta...), tanken är att bryta den felaktiga kedjan genom att jag helt enkelt fortsätter promenaden utan att se bakåt tills hon kommer ikapp. Då får hon lov att gå fot, och får sin godis.


Vi växlade lite med inkallning (super), ställande (super) och läggande (kasst). Planerar att klassa upp henne i tvåan i sommar.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se