Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 31 januari 2008

Jakthunden

Av Åsa - 31 januari 2008 18:37

Ola åkte iväg med Vilma och Mårran innan jag knappt hade vaknat. Han och hans pappa skulle ut och jaga rådjur uppe i Olarp.

Vilma hade varit mycket lycklig över att få komma hem, och skällt över hela trädgården (2 ha) i 20 minuter.Sedan hade de åkt vidare ut i skogen.

Upplägg: Bengt tog båda hundarna, Ola gick någon km fram, Bengt släppte båda hundarna, som sökte genom terrängen och drev upp ev. rådjur.

Första släppet gick enligt plan. Inga rådjur, men effektiv avsökning. Mårran fick span på husse och kom direkt på inkallning (Vilma hängde på).

Andra släppet visste Mårran att här skulle spåras husse! Värsta rapporthunden! Ola stod vid ett jakttorn på en slänt, och såg henne komma i full fart med nosen i backen. Vilma hade också rätt kurs, men på vindvittring. Häftigt!

Tredje släppet fick de upp ett rådjur. De drev ca 300 meter, konstaterade att det sprang på fel håll, och släppte det igen och kom direkt på inkallning. Duktiga vovvar!

Bengt var mycket förvånad över hur nära Mårran höll sig, han är ju van vid Vilmas "500 meter ifrån är väl nära?"-attityd. Om han visste hur mycket jobb som ligger bakom...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se