Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 29 januari 2008

från halti till halsband

Av Åsa - 29 januari 2008 19:39

Pass 12

Jag ville gå vidare mot målet med ett i mina ögon ganska stort steg: byta från halti till halsband. Jag ville också börja gå vår "vanliga" runda, som avslutas med att vi kommer förbi Lysia från det svåra hållet. Jag funderade ett tag, undersökte vad jag hade hemma att använda som godis (lammstek, högt värde!), och beslutade mig för att slå två flugor i en smäll.Mårran var oerhört uppmärksam under hela promenaden, och tog oftaq kontakt och gick fot en stund (lammsteken lockade väl...). Jag valde att mestadels bara berömma med rösten, och spara på steken tills det var dags.


När vi kom nära kortade jag upp kopplet ordentligt, körde ett par vändningar, och laddade med rejält med godis i handen. Ett djupt andetag...andas uuut...och slappna av i hela kroppen. Vi var redo.

Vi kom runt hörnan innan hunden fick syn på oss (bara en ute idag), och stod som allra trängst när den kastade sig mot staketet. Jag mosade in en handfull stek i Mårrans mun innan hon hunnit reagera, och voilà! Mårran lugn och fokuserad.

Jag jobbade med att låta henne välja beteende istället för att bara "serieklicka", och hon tog distinkt kontakt med mig varenda gång hunden kom farande. Lite nyp i fingrarna, men glada öron, litet småleende, och lugn i kroppen.

Vår frekvens har gått ner betydligt de senaste passen. Jag börjar ge henne chansen att göra "fel" eftersom jag är så säker på att hon kommer att göra rätt, och håller inne klicket så att hon får hålla kontakten ett par steg innan jag klickar.


Som vanligt mycket nöjd!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se