Åsas hundar

Direktlänk till inlägg 27 januari 2008

Viltspår på valpkursen

Av Åsa - 27 januari 2008 17:00

Jag bad Karoline lägga ett 400 meters spår med två vinklar, olika underlag. Liggtid: 2,5 timmar.

Mårran var taggad som vanligt. Hon hade suttit i bilen ett tag, jag rastade henne inte ordentligt, och det straffade sig. Hon blev helt enkelt nödig och kissade i spåret. Sin vana trogen sprätte hon dessutom = hon sprätte bort spåret och tappade fokus. Jag lät henne ringa ut i linans längd, mellan kallade in henne när hon började spana efter rådjur. Hon hittade spåret direkt, tog båda vinklarna perfekt, och blev sedan distraherad av en hög färskt rådjursbajs...Tappade spåret igen, fick nos på samma rådjur. Jag kallade försiktigt tillbaka när det stod klart att hon hade glömt allt om att hitta spåret. Väl hos mig kom hon ihåg vad vi pysslade med, spårade som en raket genom spår och sankmark, och hittade stolt sin klöv.

Inte vidare bra...Största skulden är min - som vanligt. Man lär sig i alla fall något av varje spår!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 2 april 2012 09:21

Till min förvåning upptäckte jag att denna bloggen, trots att den varit inaktiv ganska länge, fortfarande har nästan tvåhundra besökare i månaden...Wow!   Ni som snubblar in här och blir nyfikna på vart jag tagit vägen kan surfa vidare till glada...

Av Åsa - 11 maj 2010 10:36

För alla er som undrar hur det gick med Popsy: Operationen gick bra, tumören är som sagt elakartad och kommer tillbaka men med lite tur så får vi ett par år till. Just nu är hon piggare än någonsin! :)   Kändes inte rättvist att avsluta med en ...

Av Åsa - 6 maj 2010 07:06

Olika omständigheter gör att jag avslutar bloggandet. Sorry alla mina vänner! Tack för denna tiden, ni som vill är välkomna att bli mina vänner på facebook och naturligtvis finns hemsidan www.asashundar.se och min bilddagbok http://asashundar.bi...

Av Åsa - 5 maj 2010 18:31

Popsys testresultat från tumören kom idag. Elakartad. Min värld står stilla. ...

Av Åsa - 5 maj 2010 08:13

Det är jobbigt att inte kunna träna hund så mycket som man vill inför lördag...liiite nervös är jag, och då blir jag energisk, och den extra energin får perfekt utlopp i hundträning. Så igår fick jag en timme över innan styrelsemötet, och passade p...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

Tidigare år

Följ bloggen

Följ Åsas hundar med Blogkeen
Följ Åsas hundar med Bloglovin'

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se